Galera

Manufacturer
Dow AgroSciences
Category
Herbicides
Registered until
2023-12-31
Registration number
04.2/1713-1/2014.
Active materials
Links

A Galerát a repce 2 valódi leveles állapotától a virágbimbók megjelenéséig lehet kijuttatni ősszel és tavasszal, 12°C feletti hőmérsékleten. A magról kelő ketszikű gyomnövények 2(-4) leveles, a ragadós galaj 3-6 örvös, a mezei acat tőlevélrózsás állapotban legyenek a kezelés idején.

Kukoricában a Galera felhasználása erős mezei acat fertőzés esetén javasolt. A Galera a mezei acat mellett számos magról kelő és évelő gyomot is kiírt. Felhasználható 0,4 l/ha dózisban a kukorica 5-6 leveles fejlettségi állapotáig. A fajtakísérletek eredményei szerint a Galera csemegekukoricában is szelektív. 

Energia fűz és energia nyár termesztés esetén a készítményt az évelő gyomnövények intenzív növekedési szakaszában kell kijuttatni. A Cirsium arvense tőlevélrózsás állapotban, a magról kelő ketszikű gyomfajok 4-6 leveles fejlettségűek legyenek a kijuttatáskor. A magról kelő és évelő ketszikű gyomnövények közül elsősorban a fészkesvirágzatúak és a keserűfűfélék családjába tartozó gyomfajok ellen hatékony. Erős gyomosodás, fejlettebb gyomnövények esetében az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni. Ősszel a Galerát akkor alkalmazzuk, amikor a repce min. 2 valódi leveles, a gyomok maximum 2-4 valódi leveles állapotban vannak. A Galera őszi felhasználása minden olyan területen indokolt, ahol az áttelelő gyomok tavaszra úgy megerősödnek, hogy vegyszeres irtásuk már nem lehetséges, vagy a tavaszi időszakra túl sok tápanyagot és vizet vonnak el a kultúrnövénytől (pl. ragadós galaj, ebszikfű, piptér fajok, pipacs, mezei acat). Ősszel érdemes gyomirtani a Galerával ott, ahol a libatop és a csattanó maszlag tömegesen kelnek és a tél beállta előtt nagyon meggyengítenék a repcét. Ezek a gyomnövények ősszel magot hozhatnak, ami a talaj gyommagkészletét tovább növeli. Ősszel a Galera széles hatásspektrumú készítményként a kétszikű gyomok jelentős részét elpusztítja, vagy a fagyok beálltáig megállítja a fejlődésben.

Tavasszal a nyugalmi időszak után, amint a hőmérséklet a +12° C-ot meghaladta, végezzük el a Galera kezelést. A készítmény a virágbimbók megjelenéséig juttatható ki. A túlfejlett gyomok ellen alkalmazva a Galera megállítja azok növekedését és elpusztítja a csúcs-rügyeket, így gyomnövény jól beállt, intenzíven növekvő állományban nem jelent már konkurenciát a repce számára.

Registered for culturesRate
Winter rape0.35 l
Spring rape0.35 l
White mustard0.35 l
Radishes0.35 l
Corn0.4 l