Taltos N 450 WG

Manufacturer
Dow AgroSciences
Category
Herbicides
Registered until
2024-09-30
Registration number
04.2/2487-2/2014.
Active materials
Links

A készítményt a kultúrnövény bokrosodásának kezdetétől a két nóduszos állapotáig lehet kijuttatni. A kijuttatás időpontját elsősorban a gyomnövények fenológiai állapota határozza meg. A magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles korukban, a ragadós galaj (Galium aparine) 2–4 levélörvös, az évelő kétszikű gyomfajok, így pl. a mezei acat (Cirsium arvense) tőlevélrózsás állapotában a legérzékenyebb a készítményre. Hatásfokozás céljából (különösen száraz, meleg időjárás esetén), valamint szőrös disznoparéj, parlagfű, fekete üröm, repce árvakelés és porcsin keserűfű ellen a készítményhez nedvesítőszer (pl. Polyglycol 26-2N 0,5 l/ha) hozzáadása javasolt. Folyékony műtrágyával egy menetben kijuttatható, de ebben az esetben nedvesítőszer hozzáadása tilos!

GYAKORLATI FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK: A készítmény már 5 °C feletti hőmérsékleten hatékony.
Hatóanyaga a mezei acat rizómáiba jutva komoly gyökérpusztulást okoz, így gátolja az acat újrahajtását. HATÓANYAGOK: Az aminopiralid növekedés szabályozó hatásmódú szisztematikus készítmény. Mind a levélen, mind a gyökéren keresztül gyorsan felszívódik és szétterjed az egész növényben, majd elsősorban a növényi merisztémákban felhalmozódik. Az aminopiraliddal kezelt növény deformációja gyorsan elkezdődik, a teljes pusztulás 2 hét után várható. 
 
Széles hatásspektrum. A mezei acat rizómáiba is lejut, ezért nagymértékben csökkenti annak újrahajtását. Minden kalászosban felhasználható (sörárpában is). 2,4 D-mentes. Taltos 450 N WG után napraforgó és repce vethető.
Registered for culturesRateBBCH
Winter wheat33 g32
Spring barley33 g32
Winter barley33 g32
Spring triticale33 g32
Winter triticale33 g32
Winter rye33 g32
Spring rye33 g32
Spring oats33 g32
Winter oats33 g32