Doris

Üretici firma
Doğal Tarım
Şu tarihe kadar kayıtlı
2033-01-15
Kayıt numarası
9003
Aktif maddeler
Bağlantılar

Özellikler: DORIS; geniş spektrumlu sistemik bir fungusittir. Doğal fungal metobolitler olan strobulirin ve oudemansinlerin sentetik analoğudur. Spor çimlenmesi ve misel gelişimlerini önler. Çevreye dosttur. Bombus arılarına, faydalı böceklere zararsızdır. Entegre Mücadele (IPM) programları için son derece uygun bir fungisittir.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:
Önce aletin deposunu yarısına kadar su ile doldurun ve karıştırıcıyı çalıştırın. Sonra, gerekli miktar Bitki koruma ürününü depoya ilave edin ve karıştırmaya devam ederek su seviyesini tamamlayın. İlaçlama esnasında da karıştırıcı faal olmalıdır.

KULLANMA ŞEKLİ:
Bağda bir sezon içinde DORIS ile ilaçlama sayısı 4´ü geçmemeli, 3´ten fazla üst üste kullanılmamalıdır.

Bağda Mildiyö: Sürgün uzunluklarının 25-30 cm boya ulaştığı devrede uygulamalara başlanmalı ve 10-12 gün aralıklarla, günlük ortalama sıcaklıklar 30 °C oluncaya kadar devam edilmelidir.

Bağda Külleme: 1. ilaçlama henüz sürgünler 25-30 cm uzunluğundayken, 2. ilaçlama çiçek taç yaprakları döküldüğünde, 3. ve diğer ilaçlamalar hastalığın gelişme durumu dikkate alınarak yapılmalıdır. Tanelere tatlı su yürüdüğünde ilaçlamalara ara verilmelidir.

Bağda Ölükol (Yaz ilaçlaması): 1. ilaçlama sürgünler 2-3 cm, 2. ilaçlama sürgünler 8-10 cm, 3. ilaçlama ise 25-30 cm bağda iken yapılmalıdır. 
Kabakgillerde Yalancı Mildiyö ve Külleme:  Bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde, ilaçlamalara başlanmalı ve gerekli görüldüğünde 10-12 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilmelidir.
Domateste (açıkta yetiştirilen ) mildiyö ve erken yaprak yanıklığı: Bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamalara başlanmalı, 10-12 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilmelidir.

Karpuzda erken yaprak yanıklığı: Bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamalara başlanmalı ve gerektiğinde 10-12 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilmelidir.

Biberde (Sera) külleme; Bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamalara başlanmalı ve gerektiğinde 10-12 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilmelidir.

Sebzelerde bir sezon içinde DORIS ile yapılacak ilaçlama sayısı 4’ten fazla olmamalı, 2’den fazla üst üste kullanılmamalıdır.

DİRENÇ YÖNETİMİ:
DORIS adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre grup C3,11 olarak sınıflandırılan bir Fungisit’tir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için DORIS‘in aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (grup C3,11 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:
DORIS’in domatesteki uygulamalarında yayıcı ve yapıştırıcılarla karıştırılarak kullanılması önerilmez. Pirimiphos methyl, Pirimicarb, Lambda-cyhalothrin ve Chlorothalonil ile karıştırılabilir. Uygulama için büyük miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Bağ0 l21
Domates0 l3
Karpuz75 ml3
Biber0 l3