Efdal Etanop

Üretici firma
Tarkim
Şu tarihe kadar kayıtlı
2031-10-20
Kayıt numarası
12094
Aktif maddeler
Bağlantılar

İlacın Hazırlanması:
Gerekli miktardaki ilaç az bir suyla ayrı bir kapta önce bulamaç haline getirilir. Yarısına kadar su doldurulmuş ve karıştırıcısı çalışmakta olan ilaçlama tankına ilave edilerek karıştırılır ve tank suyla tamamlanır. İlaçlama esnasında bitkiler kaplama ilaçlanmalıdır. İlaçlama rüzgarsız havalarda yüksek basınçlı pülverizatörlerle yapılmalıdır.

EFDAL ETANOP, mantari hastalıklara karşı koruyucu ve tedavi edici sistemik bir fungusittir.
Elmada Karaleke: 1. İlaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. İlaçlama çiçekler ayrı ayrı görülünce, 3. İlaçlama çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. Ve diğer ilaçlamalar hastalığın gelişmesine ve hava şartlarına göre yapılır.
Elmada Külleme: 1. İlaçlama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde, 2. İlaçlama: Çiçek taç yapraklarının % 60 - 70'i döküldüğü dönemde, 3. ve diğer ilaçlamalar Mayıs ayı sonuna kadar birer hafta, Haziran ayının üçüncü haftasının sonuna kadar 10'ar gün ara ile diğer ilaçlamalar yapılmalıdır. 
Kullanılan ilaçlar ağaçların sürgün, tomurcuk, yaprak ve meyvelerinin yüzeylerini tamamen kaplayacak  şekilde uygulanmalıdır. Özellikle yaprakların alt yüzeyleri ve yaprak koltuklarından yeni oluşmakta olan gözler üzerinde koruyucu ilaç tabakası sağlanmalıdır. İlaçlamalar rüzgarsız havalarda ve günün serin saatlerinde yapılmalıdır.
Armutta Karaleke: 1. İlaçlama çiçek tomurcukları patlatmak üzereyken, 2. ilaçlama beyaz rozet devresinde, 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları %80-90 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar hastalığın gelişmesi ve hava şartlarına göre yapılır.
Kabakgillerde Külleme: İlk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. 15 gün ara ile 2-5 ilaçlama yapılmalıdır.
Sert Çekirdekli Meyve Ağaçlarında Monilya: 1. ilaçlama çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçekte), 2. ilaçlama tam çiçeklenmede (%90-100 çiçekte)
Yeni Dünyada Karaleke: 1. ilaçlama çiçek tomurcukları kabarmadan önce, 2. ilaçlama çiçek tomurcukları açılmadan önce, 3. ilaçlama çiçek taç yapraklarının dökülmesinden sonra, 4. ve diğer ilaçlamalar hastalığın durumuna göre hasada 20 gün kalana kadar uygulanır.
Bağda Külleme: 1. ilaçlama sürgünler 25-30 cm uzunlukta iken, 2. ilaçlama korukların saçma tanesi iriliği aldığı dönemde, 3. ve diğer ilaçlamalar hastalığın gelişme durumu ve hava şartları dikkate alınarak yapılmalıdır. Tanelere alaca düşünce ilaçlamalara son verilir.
 
DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:
EFDAL ETANOP  adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grubu B1-1 olarak sınıflandırılmış bir  fungusittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için EFDAL ETANOP’ u aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız.  Uygulanmanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise,  farklı etki mekanizmasına sahip (Grup B1-1 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.
Alkali karakterli ilaçlar hariç diğerleri ile karışabilir. EFDAL ETANOP, mantari hastalıklara karşı koruyucu ve tedavi edici sistemik bir fungusittir.
Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Elma ağacı14
Armut14
Kabak3
Salatalık3
Karpuz3
Kavun3
Şeker pancarı21
Şeftali14
Kayısı14
Kiraz14
Ayva14
Bağ14