Lacerta 250 SC

Üretici firma
Astranova
Şu tarihe kadar kayıtlı
2032-05-17
Kayıt numarası
8682
Aktif maddeler
Bağlantılar

ÜRÜNÜN HAZIRLANMASI VE UYGULAMA TEKNİĞİ : Önce aletin deposunu yarısına kadar su ile doldurun ve karıştırıcıyı çalıştırın. Sonra gerekli miktarda ilacı depoya ilave edin ve karıştırmaya devam ederek su seviyesini tamamlayın. İlaçlama esnasında da karıştırıcı faal olmalıdır. Boş bitki koruma ürünü ambalajının içerisine (¼) bir bölü dördüne kadar temiz su koyup iyice çalkalayınız. Çalkalama suyunu uygulama tankının içerisine boşaltınız. Bu işlemi 3 kez tekrar ediniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU : LACERTA 250 SC domatesteki uygulamalarında yayıcı ve yapıştırıcı karıştırılarak kullanılması önerilmez. Pirimiphosmethyl, Pirimicarb, Lamda-Cyhalothrin ve Chlorothalonil ile karıştırılabilir.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Bağ mildiyö: İlk uygulamaya sürgünler 25-30 cm ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar 1. ilacın süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10-15 gün ara ile ilaçlama yapılır.

Bağ küllemesi: 1. ilaçlama: Çiçekten önce sürgünler 25-30 cm olduğu dönemde,

2. ilaçlama: Çiçeklenme öncesi çiçek tomurcuklarının ayrıldığı dönemde,  3. ilaçlama: Çiçek taç yapraklarının döküldüğü ve korukların küçük saçma tanesi iriliğinde olduğu dönemde,

4. ve diğer ilaçlamalar: Üçüncü ilaçlamadan sonra kullanılan ürünün etki süresine göre, tanelere ben düşme dönemine kadar yapılır.

Bağ ölü kol: Yaz ilaçlaması;

1.ilaçlama sürgünler 2-3 cm olduğunda, 2. ilaçlama sürgünler 8-10 cm olduğunda, 3. ilaçlama sürgünler 25-30 cm’ yi bulduğu devrede yapılmalıdır.

Hıyar mildiyö: İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir.

Hıyar ve Kabak külleme: İlk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve ürünün etkinlik süresine bağlı olarak ilaçlamaya devam edilir. Günlük sıcaklık ortalamasının 27 °C nin üstünde ve orantılı nemin de % 50’nin altında olduğu zamanlarda ilaçlamaya ara verilmelidir.

Domates mildiyö: İlaçlı mücadeleye çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

Domates erken yaprak yanıklığı: Gerek fidelikte gerekse tarlada ilaçlamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda ürünün etki süresine bağlı olarak ilaçlamaya devam edilir.

Biber (Sera) külleme: Bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamalara başlanmalı ve gerektiğinde 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilmelidir.

Karpuz alternaria yaprak yanıklığı: Kimyasal ilaçlamaya yeşil aksam ilaçlamaları şeklinde uygulanır. Çevrede ilk belirtilerin görülmesiyle ilaçlamaya başlanmalıdır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve ilacın etkinlik süresi dikkate alınarak 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

Çeltik yanıklığı hastalığı: Yeşil aksam ilaçlamalarında hastalık ilk görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır. Gerekli hallerde kullanılan ilacın etki süresi göz önüne alınarak ikinci ve üçüncü ilaçlamalar yapılmalıdır.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: LACERTA 250 SC domatesteki uygulamalarında yayıcı ve yapıştırıcı karıştırılarak kullanılması önerilmez.  Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmadan önce ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Bağ0 l21
Salatalık0 l3
Kabak0 l3
Kavun0 l3
Karpuz75 ml3
Domates75 ml3
Biber0 l3