Maxat

Üretici firma
Sunset Kimya
Şu tarihe kadar kayıtlı
2024-05-16
Kayıt numarası
9656
Aktif maddeler

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:
İlaçlama aletinin kalibrasyonu: İlaçlamadan önce aletin uygun şekilde kalibre edildiğinden emin olunuz. Dekara kullanılacak ilaçlı su miktarını belirlemek için, önce sadece su ile belirli bir alandaki bitkiler düzgünce ıslatılır. Harcanan su belirlenerek dekara kullanılacak ilaçlı su miktarı hesaplanır. Bitkinin fenolojisine uygun olarak bir dekara kullanılacak su 40-100 lt dir.
İlacın hazırlanması ve uygulama tekniği: Önce aletin deposunu yarıya kadar su ile doldurun ve karıştırıcıyı çalıştırın. Sonra gerekli miktar ilacı depoya ilave edin ve karıştırma devam ederek su seviyesini tamamlayın. İlaçlama esnasında da karıştırıcı faal olmalıdır.

KULLANIM ŞEKLİ:
Bağda Mildiyö: Sürgün uzunluklarının 25-30 cm boya ulaştığı devrede ilaçlamalara başlanmalı ve 10-12 gün aralıklarla, günlük ortalama sıcaklıklar 30 ⁰C oluncaya kadar devam edilmelidir.
Bağda Külleme: 1. ilaçlama henüz sürgünler 25-30 cm uzunluktayken, 2. ilaçlama çiçek taç yaprakları döküldüğünde 3. ve diğer ilaçlamalar hastalığın gelişme durumu dikkate alınarak yapılmalıdır. Tanelere tatlı su yürüdüğünde ilaçlamalara son verilir
Bağda Ölü kol: 1. ilaçlama sürgünler 2-3 cm, 2. ilaçlama 8-10 cm, 3. ilaçlama ise 25-30 cm boyda iken yapılmalıdır. Bağda bir sezon içinde MAXAT ile ilaçlama sayısı 4’ü geçmemeli, 3’ten fazla üst üste kullanılmamalıdır.
Kabakgillerde mildiyö ve külleme: Bitkiler üzerinde ilk hasatlık belirtileri çıktığında ilaçlamalar başlanmalı ve 10-12 aralıklarla ilaçlamalara devam etmelidir.
Domates(Açık alan yetiştirilebilen) mildiyö ve erken yaprak yanıklığı: Bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamalara başlanmalı,10-12 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilmelidir.
Karpuzda erken yaprak yanıklığı: Bitkiler üzerindeki ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır ve 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.
Biber (Sera) külleme: Bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamalara başlanmalı ve gerektiğinde 10-12 gün aralıklarla ilaçlamalara devam edilmelidir. Sebzelerde bir sezon içinde MAXAT ile ilaçlama sayısı 4ü geçmemeli, 2den fazla üst üste kullanılmamalıdır.Bitki tahammülü: Tavsiye edildiği şekilde kullanıldığında MAXAT ilacının tavsiye edildiği ürünler üzerinde herhangi bir olumsuzluk etkisi yoktur.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:
Domatesteki uygulamalarında yayıcı ve yapıştırıcılarla karıştırılarak kullanılması önerilmez. Primicarp, lambda-cyhalothrin ve chlorothalonil le karışabilir.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Bağ0 l21
Salatalık0 l3
Kabak0 l3
Kavun0 l3
Karpuz75 ml3
Biber0 l3