Metafor

Üretici firma
Menta Tarim
Şu tarihe kadar kayıtlı
2033-02-12
Kayıt numarası
9068
Aktif maddeler
Bağlantılar

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI
İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Gerekli miktarda ilaç başka bir kapta bir miktar su ile iyice karıştırılarak depoya aktarılır. Karıştırma düzeneği devamlı çalıştırılarak depo doluncaya kadar su ilave edilir.

KARIŞABİLİRLİĞİ
Alkali karakterli ilaçlar hariç diğerleriyle karıştırılarak uygulanabilir. Karıştırmadan önce ön karışım yapılması tavsiye edilir.

KULLANIM ŞEKLİ ZAMANI
Koruyucu ve tedavi edici özellikleri olan sistemik bir fungisittir. Bitki bünyesine kolaylıkla nüfuz eder ve dolayısıyla yağmurlarla yıkanmaya dayanıklıdır.
Elma ve Armutta  kara lekeye karşı:
1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama Armutta beyaz rozet döneminde, elmada pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce) 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 10 gün ara ile yapılır.
Kiraz, Vişne, Kayısı, Şeftali’de monilyaya karşı:
1. İlaçlama: Çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçekte).
2. İlaçlama: Tam çiçeklenmede (%90-100 çiçekte) yapılır.
Ayva’da monilyaya karşı: 1. ilaçlama: çiçeklerin %5’i açtığında, 2. ilaçlama, çiçeklerin %50’si açtığında, 3. ilaçlama, tam çiçeklenme döneminde yapılmalıdır.
Elmada küllemeye karşı: 1. ilaçlama, pembe çiçek tomurcuğu döneminde , 2. ilaçlama, çiçek taç yapraklarının %60-70’i döküldüğü dönemde , 3. ilaçlama, hastalık için uygun koşullar devan ettiği sürece 10 gün aralıklarla yapılmalıdır.
Yeni dünyada kara lekeye karşı: 1. ilaçlama, çiçek tomurcukları kabarmadan önce, 2. ilaçlama, Çiçek tomurcukları açılmadan önce, 3. ilaçlama, çiçek taç yapraklarının dökülmesinden sonra , 4. ilaçlama, 3. ilaçlamadan hasada 20 gün kalıncaya kadar 10 gün aralıklarla yapılmalıdır.
Kabakgillerde küllemeye karşı: İlk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın şiddeti ve iklim koşulları göz önünde tutularak gerekirse 10 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir. Günlük ortalama sıcaklıkların  27°C‘nin üstünde ve orantılı nemin %50’nin altında olduğu zamanlarda ilaçlamaya ara verilmelidir.
Bağda küllemeye karşı: 1. ilaçlama, sürgünler 25-30 cm uzunlukta iken, 2. ilaçlama, korukların saçma tanesi iriliği aldığı dönem, 3. ve diğer ilaçlamalar hastalığın gelişme durumuna göre yapılır.

DİRENÇ YÖNETİMİ
METAFOR adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 1-B1 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için METAFOR‘un aynı sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 1-B1 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Elma ağacı14
Armut14
Kayısı14
Şeftali14
Ayva14
Kabak14
Kavun14
Salatalık14
Karpuz14
Şeker pancarı14
Bağ14