Red Sunny

Üretici firma
Platin Agro
Şu tarihe kadar kayıtlı
2032-06-26
Kayıt numarası
8750
Aktif maddeler

ILACLARIN HAZIRLANMASI 
Gerekli miktardaki ilaç az bir suyla ayrıbir kapta önce karıştırılır. Yarısına kadar su doldurulmuş ve karıştırıcısıçalışmakta olan ilaçlama tankına ilave edilerek karıştırılır ve tank suylatamalanır. İlaçlama yaparken yaprakların alt ve üst yüzeylerinin iyiceilaçlanmasına dikkat ediniz. İlaçlamayı sabahleyin veya akşam üzeri havanın çoksıcak olmadığı zamanlarda yapınız.

KALIBRASYON
Kalibrasyon yapılırken,dekara atılacak sumiktarı ilaçlama aletine takılı memeye ve traktörün hızına gore değiseceğindenilaçlama aleti veya pülverizatör bahçe ve tarla koşullarında ayarlanarakgerekli su miktarı saptanmalı ve ilaç alete ona gore konulmalıdır.

KULLANİM ŞEKLİ
REDSUNNY temas ve mide yolu ile etkiliolup ani ve yeterli kalıcı etkiye sahiptir. İlaçlamadan iyi sonuç alabilmek içinilaçlamaların zararlıların uygun dönemlerinde ve iyi kaplama yapabilecekşekilde uygulanması gerekir.
Mısırda mısır kurdu ve koçan kurduna karşıilk bulaşmalar görüldüğünde ilk ilaçlama, diğer ileçlamalar 10-15 günde biryapılır.
Elma İç kurduna karşı ilaçlama,larvalarınyeni çıktıkları dönemde yapılmalıdır. Larvalar meyve içine girmeden yapılanilaçlama en uygundur.İlk ilaçlamadan sonra 20-25 gün ara ile 2-3 ilaçlama dahayapılır.
Salkım güvesine karşı ilk ilaçlama ilklarvaların görüldüğü çiçek tomurcuğu döneminde yapılır. İkinci ilaçlamakoruk, üçüncü ilaçlama da üzümler tatlanmaya başladığında uygulanır.
Bağda Agrotis'lere karşı filizleruyandığında dallara ve omcanın altına ilaç uygulanır.
Domateste Larvalar küçük dönemde iken vemeyvelerin içerisine girmeden ilaçlama yapılmalıdır.
Lahanada ilaçlamalar, lahana güvesi kurtlarıküçük devrelerde iken yapılmalıdır ve ilaçlamalara 100 lt suya 20 cc yayıcıyaptırıcı ilavesi yararlı olur.
A. fıstığında yaprak psillası nimfleryapraklarda ilk görüldüğünde birinci ilaçlama yapılır. Daha sonra yenidenenfeksiyon olursa gene nimflere karşı ikinci ilaçlamalar yapılır.
Zeytinde güveye karşı ilaçlama çiçeksalkımlarında %10 zarar görüldüğünde yapılır.
Fındıkta ilaçlamalar, fındık meyvelerinin3-4 mm çapta olduğu devrede yapılır.
Hububatta, erken ilkbaharda ekin kamburböceğinin faaliyete başladığı zaman ilaçlama yapılmalıdır. Süt olum devresindesünenin 1. ve 3. yaş devresinde yapılması gereken ilaçlamalar eğer yapılmazsa4. ve 5.yaş devresinde yapılmalıdır. 

KARISABILIRLIK DURUMU
Birçok insektisit, akarisit ve fungisitlekarışabilir. İlaçlama için büyük miktarlarda karışım yapmadan önce ön karışımdenemelerinin yapılması tavsiye edilir.

KULLANIRKAN VE DEPOLARKEN DIKKAT EDILECEK HUSUSLAR
Arılara zehirlidir. Çiçeklenme zamanı kullanmayınız.
Balıklara zehirlidir. Sulara bulaştırmayınız.
İlacı ambalajında kapalı olarak muhafaza ediniz.
İlaç ve artıklarını havuz, akarsu ve göllere bulaştırmayınız.
Rüzgarla sürüklenmenin olabileceği havalarda kullanmayın. Boş ambalajları gömün.

KULLANIRKAN VE DEPOLARKEN DIKKAT EDILECEK HUSUSLAR
Normal (Serin ve kuru) depolama şartlarındaen az iki yıl depolandığı taktirde ilacınfiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinde hoşgörü(tolerans) sınırları dışında değişiklik olmaz.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Pamuk50 - 150 ml7
Elma ağacı0 l3
Bağ0 l7
Mısır30 - 50 ml15
Yazlık buğday20 - 50 ml14
Kışlık buğday20 - 50 ml14
Patates40 ml3
Domates50 ml3
Lahana25 ml3
Zeytin0 l3
Soya fasulyesi150 ml3
Antep fıstığı0 l3
Fındık50 ml7