Rockypso

Üretici firma
Agrobest
Şu tarihe kadar kayıtlı
2025-03-26
Kayıt numarası
10180
Aktif maddeler
Bağlantılar

GENEL BİLGİLER
ROCKYPSO® adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 4 A  olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için ROCKYPSO® ’nun aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 4  harici)  bitki koruma ürünleri kullanılmasına özen gösteriniz.
Sistemik özellikleri ile birlikte mide zehiri olarak etki eden akut kontak insektisittir.
Merkezi sinir sisteminde nikotinik asetilkolin reseptörünün bir agonisti gibi davranarak sinaptik sinyal iletimlerini bozarak etki gösterir.
Önce gereken miktar ilaç ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Hazırlanan karışım yarısına kadar su ile dolu ilaçlama aletinin deposuna karıştırılarak ilave edilir. Depo gereken miktar suyla tamamlanarak tekrar karıştırılır ve ilaçlamaya hazır hale getirilir.  Hazırlanan bu karışım havanın serin ve sakin olduğu zamanda bitkilerin her tarafını kaplayacak şekilde püskürtülür.

Kiraz sineğine karşı 
görsel sarı yapışkan tuzaklarda ilk ergin yakalandıktan sonra 7-10 gün içinde ilaçlamanın yapılması gereklidir.

Elma’da  Elma içkurduna karşı yapılacak ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir.

Elma yeşil yaprak bitine karşı sürgünlerin % 15’i bulaşıksa ilaçlama yapılmalıdır.

Armut psillidine karşı sürgünlerin % 15’i  bulaşıksa ve 2. ve 3. nimfin çoğunlukta olduğu dönemde  ilaçlama yapılmalıdır.

Yaprak bükene karşı çiçek buketlerinde larva ile bulaşma oranı % 5 ise çiçek taç yapraklarının ¾  döküldüğünde bir ilaçlama yapılır. Gerekirse birinci ilaçlamadan 15 gün sonra ikinci bir ilaçlama yapılır.

Antep fıstığı psillidine karşı  bileşik yaprak başına 20-30 nimf görüldüğünde bir ilaçlama yapılmalıdır.

Antep fıstığı dipkurduna karşı ergin populasyonunun arttığı, sap dibinden yenmiş taze yaprakların görüldüğü, aşı gözlerinin ya da sürgünlerin kemirildiği dönemde ilaçlamaya geçilmelidir.

Nar yaprakbitine karşı ağaç başına 10 adet bulaşık sürgün görüldüğünde ilaçlamaya başlanmalıdır.

EC, SL, SC, WP ve WG formülasyonlu birçok konvansiyonel bitki koruma ilacı ile karışabilir. Ancak emin olmak için bir karışım testi yapılmalıdır.

Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Antep fıstığı21
Nar7
Kiraz14
Armut14
Elma ağacı14