Mustang SE

Manufacturer
Dow AgroSciences
Category
Herbicides
Registered until
2023-11-30
Registration number
04.2/1515-1/2014
Active materials
Links

Gabonafélékben egészen a szárbaindulás kezdetéig felhasználható a kétszikű gyomok ellen tavasszal. Kiváló hatékonyságú a ragadós galaj 8 levélörvös, az ebszikfű 20-25 cm-es nagyságáig. A mezei acat a tőlevélrózsás állapotban a legérzékenyebb a kezelésre.
Kukoricában a kultúrnövény 5-6 leveles koráig kijuttatható.

A kétszikű gyomok a 2-4 leveles állapotban a legérzékenyebbek a kezelésre. Erős mezei acat, aprószulák és csattanó maszlag fertőzés esetén a magasabb dózist alkalmazzuk. A Mustangot 0,8 l/ha dózisben a nehezen irtható kétszikű gyomok tömeges kelésekor, a kukorica 5-6 leveles állapotában használjuk. Az évelő egyszikűekkel fenyércirok és kölessel fertőzött területen az engedélyezett egyszikű irtó készítményekkel kombinálható. A készítmény nitrogén stabilizátorral (N-Lock) egy menetben kijuttatható. Szerves foszforsav-észtert tartalmazó készítménnyel egymenetben nem juttatható ki. A két kezelés között 7 nap különbségnek kell eltelnie. Minden esetben javasolt a keverési próba elvégzése. Ajánlott kombinációk: Mustang 0,8 l/ha + nikoszulfuron 40-45 gai/ha vagy foramszulfuron 45 gai/ha. A kezelés évében betakarítást követően dózistól függetlenül ősszel és a következő év tavaszán bármi vethető.

Kiemelkedő hatás mezei acat, ragadós galaj, herbicidtoleráns napraforgó, szarkalábfajok, árvácskafajok, imidazolinon repceárvakelés és parlagfű ellen.  Háromszoros hatás, állományban, tarlón és a következő évi kultúrában is pozitív hatással van a gyomosodásra (különösen igaz ez mezei acat esetén). Biztonságos és szelektív minden gabonafélében. Biztonsággal vethető utána őszi káposztarepce és napraforgó. Gyorsabb hatás.

Registered for culturesRate
Winter wheat0.6 l
Spring wheat0.6 l
Spring barley0.6 l
Winter barley0.6 l
Spring triticale0.6 l
Winter triticale0.6 l
Winter rye0.6 l
Spring rye0.6 l
Spring oats0.6 l
Winter oats0.6 l
Corn0.6 - 0.8 l