Hemolin 450 SC

Произвођач
Others
Регистрован до
Registracija je istekla
Матични број
321-01-861/2011-11
Aktivni materijali
Линкови

Primena aktivne materije:

U slučaju većih padavina, nakon primene moguće fitotoksične pojave na naklijalom semenu budući da je samo "prostorno" selektivan! Zemljišni i folijarni (u manjoj meri) preparat za suzbijanje širokolisnih korova u: kukuruzu, soji, suncokretu, krompiru i šargarepi. U svetu se koristi i u: šparglama, peršunu i celeru. Korovska biljka ga usvaja korenom i listom. Za dobar učinak potrebna je dobra predsetvena priprema i vlaga u zemljištu. Do odumiranja korova dolazi tokom 8-14 dana. Kroz biljku se kreće prema vrhu stabljike. Nije za upotrebu na zemljištima s manje od 1,5% i više od 6% humusa. Ne treba ga koristiti u mladoj šargarepi namenjenoj za prodaju. LD50 1500-4000. S.O. = III. Karenca: 91 dan šargarepa, OVP - soja i suncokret. Radna karenca: 24 sata.

Mehanizam i način delovanja a.m.:Deluje na proces fotosinteze, kao inhibitor transporta elektrona u fotosistemu II. Selektivni, translokacioni herbicid. Usvaja se predominantno korenom, mada može i listom. U biljci se translocira ksilemom, nakupljajući se u zonama rasta i obodu liski. Delovanje ispoljava u hloroplastima, na tilakoidnim membranama.

Napomena:- Ne sme se primenjivati: na vrlo slabo (> 1% humusa) i jako hum. zemljištima (> 5% humusa); u usevu mrkve posle nicanja, ako se mlada mrkva koristi kao povrće.
- Na tretiranim površinama, najmanje 4 meseca od primene, ne sme se gajiti naredni usev.
- MBT: jednom.
Регистрован за културе
Corn
Soybeans
Sunflowers