Dikozin M-45

Üretici firma
Agropharm
Şu tarihe kadar kayıtlı
2025-02-24
Kayıt numarası
5029
Aktif maddeler
Bağlantılar
İlacın Kullanıma Hazırlanma Şekli
Önce ilaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Gerekli miktarda ilaç ayrı bir kapta az miktar su ile bulamaç haline getirilerek depoya konur. Aletin karıştırma aparatı çalıştırılarak kalan gerekli su miktarı depoya ilave edilir.
 
Kullanım Şekli
Rüzgarsız ve günün serin saatlerinde bitkinin her tarafı ıslanacak şekilde uygulanmalıdır.
Elma Kara Lekesi
1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce), 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları % 70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 10 gün ara ile yapılır.
Elma Memeli Pası
1. ilaçlama çiçek tomurcukları patladıktan sonra (kırmızı rozet dönemi başlangıcında), 2. ilaçlama çiçek taç yaprakları tamamen dökülünce, 3. ilaçlama 2. ilaçlamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.
Bağda Ölü Kol
1. ilaçlama sürgünler 2-3 cm, 2. ilaçlama sürgünler 8-10 cm, 3. ilaçlama sürgünler 25-30 cm. bulduğu devrede yapılmalıdır.
Bağ Mildiyösü
1. ilaçlama sürgünler 25-30 cm olunca, 2. ve daha sonraki ilaçlamalara hastalığın seyri ve meteorolojik koşullara bağlı olarak enfeksiyon için uygun koşullar mevcut ise 8-10 gün ara ile devam edilir. Enfeksiyon için uygun koşullar ortadan kalkınca ilaçlamaya son verilir.
Soğan Mildiyösü
Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.
Kabakgiller Yalancı Mildiyö
İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında yada çevrede ilk mildiyö belirtileri görülmesiyle başlanır. İlaçlamalar hastalığın şiddetine ve iklim koşullarına göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür.
Domates Mildiyösü
Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde ise beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile ilaçlamaya başlanır
Nohut Antraknozu
Antraknoz hastalığına karşı, ekimden 3-4 saat önce nohut tohumları bir saat süreyle su içerisinde ıslatıldıktan sonra, yarım saat müddetle bir sergi üzerine yayılarak havalandırılmalı ve gerekli miktar ilaçla karıştırılarak ekilmelidir.
 Yeşil Aksam için
Bölgede nohut yaprak ve dallarında 2-3 mm çapında yuvarlak veya uzunumsu kahverengi lekeler tespit edilir edilmez ilaçlamaya başlanır ve 7-10 gün ara ile hastalığın şiddetine ve morfolojik şartlara göre 2-5 uygulama yapılır.
Fasulye Antraknozu
Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. İklim koşulları hastalığın gelişmesine uygun devam ettiği sürece bir hafta ara ile ilaçlamaya devam edilir.
Fasulye Pası
Çevrede fasulye yapraklarında pas püstülleri görülür görülmez  ilaçlamaya başlanır. Birer hafta ara ile pasın  şiddetine göre 3-5 uygulama yapılır.
Domates, Patlıcan, Patates Erken Yaprak Yanıklığı
İlk lekeler görülür görülmez gerek fidelikte ve gerekse tarlada ilaçlamaya başlanmalıdır.
Sebze Fidelerinde Kök Çürüklüğü (Çökerten)
100 kg tohuma 200 gram ilaç gelecek şekilde karıştırılarak tohum ilaçlanır.
Kavun,Karpuz Antraknoz : Çevrede Kavun-Karpuz yaprak ve saplarında ilk antraknoz lekelerinin tespiti ile ilaçlamaya başlanır ve 10 gün aralıklarla hastalığın şiddeti ve iklim koşullarına göre 3-6 uygulama yapılmalıdır.
Buğdayda Pas
ilk pas püstülleri görüldüğünde ilaçlamaya geçilir, 10 gün sonra 2. ilaçlama yapılmalıdır.
Şerbetçi Otu Mildiyösü
İlkbaharda sürgünler ortalama 75-100 cm olduğunda ilaçlamaya başlanır. Çiçek dönemine kadar birer hafta ara ile tekrarlanır. Bu dönemden koza tutma  dönemine kadar 10’ar günlük aralarla devam edilir.
Yer Fıstığı Yaprak Lekesi
İlaçlamaya ekimden 4-5 hafta sonra başlanır. 7-10 gün ara ile hasada kadar devam edilebilir.
 
Karışabilirlik Durumu
Kükürt-kireç bulamacı ve bor içeren yaprak gübreleri hariç, diğer insektisit ve fungusitlerle karıştırılarak kullanılabilir.
 
Antidotu
Özel bir antidotu yoktur. Semptomatiktedavi uygulanır.
Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Elma ağacı0 l21
Bağ0 l21
Soğan0 l28
Salatalık0 l14
Kabak0 l14
Kavun0 l14
Karpuz0 l14
Domates0 l14
Leblebi, Nohut0 l28
Fasulye0 l28
Patlıcan0 l14
Patates0 l14
Yazlık buğday350 l28
Kışlık buğday350 l28
Şerbetçiotu0 l42
Yer fıstığı0 l14