Efdal Captanim 50 WP

Üretici firma
Tarkim
Şu tarihe kadar kayıtlı
2032-02-16
Kayıt numarası
2132
Aktif maddeler
Bağlantılar

İlacın Hazırlanması:
Önce ilaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Gerekli miktarda ilaç ayrı bir kapta az miktar su ile bulamaç haline getirilerek depoya konur. Aletin karıştırma aparatı çalıştırılarak kalan gerekli su miktarı depoya ilave edilir.

Kullanım Şekli:
Koruyucu ve tedavi edici olarak günün erken saatlerinde veya akşam serinliğinde bitkilerin her tarafı iyice ıslanacak şekilde ilaçlanmalıdır.
Armut Kara Leke: 1. İlaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. İlaçlama beyaz rozet döneminde, 3. İlaçlama çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar hava şartlarına ve hastalığın seyrine göre 8-10 gün ara ile yapılmalıdır.
Elma Kara Lekesi: 1. İlaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce), 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar ekolojik koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 10 gün ara ile yapılır.
Erik Cep Hastalığı: 1. ilaçlama tomurcukların kabardığı dönemlerde, 2. ilaçlama çiçek taç yapraklarının %80 döküldüğü dönemde yapılmalıdır.
Şeftali’de Monilya: 1. İlaçlama çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçekte) ,2. ilaçlama tam çiçeklenmede (%90-100 çiçekte)
Kayısı Yaprak Delen:1.İlaçlama sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. ilaçlama ilkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce, 3. ilaçlama meyvelerde kılıf sıyrılırken yapılmalıdır.
Şeftali yaprak delen: 1.İlaçlama sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. ilaçlama ilkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce yapılmalıdır.
Turunçgillerde Kahverengi Çürüklük: 1. İlaçlama sonbahar yağışları başlamadan önce Ekim ayında yapılır. Havalar yağışlı giderse 2. ilaçlama 1. ilaçlamadan 15 gün sonra yapılır.
Yeni Dünya Karaleke: 1. İlaçlama sonbaharda çiçek tomurcukları kabarmadan önce, 2. ilaçlama çiçek tomurcukları açılmadan önce, 3. ilaçlama çiçek taç yapraklarının
dökülmesinden sonra, 4. ve diğer ilaçlamalar 3. ilaçlamadan hasada 20 gün kalıncaya kadar 10 gün ara ile yapılır.
Bağda Ölükol: 1. İlaçlama sürgünler 2-3 cm, 2. ilaçlama sürgünler 8-10 cm, 3. ilaçlama sürgünler 25-30 cm’yi bulduğu devrede yapılmalıdır.
Bağ Mildiyösü: 1. İlaçlama sürgünler 25-30 cm olunca, 2. ve daha sonraki ilaçlamalara hastalığın seyri ve meteorolojik koşullara bağlı olarak enfeksiyon için uygun koşullar mevcut ise 8-10 gün ara ile devam edilir. Enfeksiyon için uygun koşullar ortadan kalkınca ilaçlamaya son verilir.
Sebzelerde Kök Çürüklüğü (Çökerten): Fidelikte hastalık görüldüğünde ilaçlamaya başlanır ve hastalık duruncaya kadar 2-3 kez bir hafta arayla ilaçlama yapılır.
Domates Mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile ilaçlamaya başlanır.
Domates Yaprak Küfü: Yapraklarda ilk lekeler görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.
Marul Mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır, birer hafta ara ile hasattan en az bir hafta öncesine kadar devam edilir.
Soğan Mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.
Sebzelerde Kurşuni Küf: Çevrede hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde veya bitkiler çiçeklenme devresinde iken başlanır.
Karanfil Pası: Çelikler sıraya geçirilmeden önce ilaçlamaya başlanmalı ve 10’ar gün ara ile ilaçlamalar yapılmalıdır.
Patates Mildiyösü: Hastalığın her yıl görüldüğü alanlarda hastalık belirtiler görülmeden günlük ortalama sıcaklığın 160C veya en düşük sıcaklığın 100C’yi bulması ile
ilaçlamaya başlanır.
Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise çevrede yada tarlada ilk hastalık belirtisinin görülmesi beklenir.  Havaların kuru ve sıcak geçtiği çevrelerde 15 gün ara ile 2-3 uygulama, serin ve yağışlı bölgelerde birer hafta ile 4-6. ilaçlama yapılmalıdır.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ: 
EFDAL Captanım 50 WP, isimli bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grubu M4 olarak sınıflandırılmış bir fungusittir.
Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için EFDAL Captanım 50 WP’ nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise farklı etki mekanizmasından (M4 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösterin
Alkali karakterli (Bordo bulamacı gibi) ve yağlı ilaçlarla karıştırılmamalıdır. Karıştırmadan önce ön karışım yapılması tavsiye edilir.
Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Armut3
Erik3
Elma ağacı3
Şeftali3
Kayısı3
Turunçgiller7
Kiraz3
Bağ3
Domates7
Marul7
Soğan7
Patates7