Antracol WP 70

Üretici firma
BAYER
Şu tarihe kadar kayıtlı
Kayıt süresi doldu
Kayıt numarası
528
Aktif maddeler
Bağlantılar

Özellikler
-Antracol mükemmel bir süspansiyon ve dağılma kabiliyetine sahiptir.
-İyi yapışma kabiliyeti sayesinde yağmurla kolayca yıkanmaz. İnce, koruyucu bir tabaka meydana getirir. Bu nedenle tesirini uzun süre korur.
-Donlardan etkilenmez.
-Arılar için zararsız olup, çiçek zamanı dahi tatbik edilebilir.
-Antracol’un tavsiye edildiği kültür bitkilerinde hiçbir zararlı etkisi yoktur.
-Dayanıklılık riski olmadığı için dayanıklılık yönetimi programlarında güvenle kullanılabilir.
-Yapısında bulunan kolay alınabilir çinko sayesinde, bitkilerdeki çinko eksikliğinin giderilmesinde yardımcı olur.

Bitkiler İle İlgili Tavsiyeler
Elma Kara Lekesi: 1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce), 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları % 70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 10 gün ara ile yapılır.

Armutta Kara Leke: 1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama beyaz rozet döneminde, 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları % 70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar hava şartlarına ve hastalığın seyrine göre 8-10 gün ara ile yapılmalıdır.

Bağda Ölükol: 1. ilaçlama sürgünler 2-3 cm, 2. ilaçlama sürgünler 8-10 cm, 3. ilaçlama sürgünler 25-30 cm'yi bulduğu devrede yapılmalıdır.

Bağ Mildiyösü: 1. ilaçlama sürgünler 25-30 cm olunca, 2. ve daha sonraki ilaçlamalara hastalığın seyri ve meteorolojik koşullara bağlı olarak enfeksiyon için uygun koşullar mevcut ise 8-10 gün ara ile devam edilir. Enfeksiyon için uygun koşullar ortadan kalkınca ilaçlamaya son verilir.

Soğan Mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.

Patates Mildiyösü: Hastalığın her yıl görüldüğü alanlarda hastalık belirtileri görülmeden günlük ortalama sıcaklığın 16°C veya en düşük sıcaklığın 10°C'yi bulması ile ilaçlamaya başlanır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise çevrede ya da tarlada ilk hastalık belirtisinin görülmesi beklenir. Havaların kuru ve sıcak geçtiği çevrelerde 15 gün ara ile 2-3 uygulama, serin ve yağışlı bölgelerde birer hafta ara ile 4-6 ilaçlama yapılmalıdır.

Domates Mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile ilaçlamaya başlanır.

Domates Yaprak Küfü: Yapraklarda ilk lekeler görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.

Marul Mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır, birer hafta ara ile hasattan en az bir hafta öncesine kadar devam edilir.

Karanfil Pası: Çelikler sıraya geçirilmeden önce ilaçlamaya başlanmalı ve 10'ar gün ara ile ilaçlamalar yapılmalıdır.

Tütünde Mildiyö: Fidelikte, fideler toprak yüzüne çıkar çıkmaz, hastalığın çıkışı beklenmeden, ilaçlamaya başlanmalıdır. 4-6 günde bir tekrarlanmalıdır. Tarlada, fidelerin tarlaya şaşırtılmasından sonra ilaçlanmaya başlanır. Sebze fideliğinde çökerten: İlaçlamalar tohum ilaçlaması, toprak ilaçlaması (ekimden önce-ekimden sonra) ve fidelerin toprak yüzüne çıkışından sonra yapılabilir.
Turunçgillerde Alternaria: İlkbaharda sürgünler yaklaşık 5-10 cm boya ulaştığında ve yeni yapraklarda ilk hastalık belirtileri görülünce ilaçlamaya başlanır, gerekirse 12-14 gün arayla ilaçlamaya devam edilir.

İlacın Kullanım Şekli
Koruyucu ve tedavi edici olarak veya ilk hastalık belirtileri görüldüğünde, günün erken saatlerinde veya akşam serinliğinde bitkilerin her tarafı iyice ıslanacak şekilde ilaçlanma yapılmalıdır.

Karışabilirlik Durumu
Lebaycid, gibi insektisitler ve Cupravit, Bayleton gibi fungisitlerle karıştırılabilir. Karıştırmadan önce bir ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.

Antidotu ve Tedavisi
Özel bir antidotu yoktur. Semptomatik tedavi uygulanır.

Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Antep fıstığı28
Armut7
Bağ28
Domates7
Patlıcan7
Patates7
Şerbetçiotu35
Tütün7
Elma ağacı14
Fasulye7
Salatalık7
Kavun7
Karpuz7
Soğan7
Turunçgiller28
Lahana7
Marul7
Leblebi, Nohut7