Doğer Bakır 50 WP

Üretici firma
Astranova
Şu tarihe kadar kayıtlı
2024-11-05
Kayıt numarası
4866
Aktif maddeler

ÜRÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI : Uygulama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Gerekli miktar bitki koruma ürünü ayrı bir kapta biraz su ile bulamaç haline getirilir. Aletin karıştırıcısı çalışır durumda iken bu karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek aletin deposu su ile tamamlanır. Bitki koruma ürünü püskürtme aletine konmadan önce iyice karıştırılmalıdır.

KULLANMA ŞEKLİ VE ZAMANI
Elmada Kara Leke: 1. Uygulama çiçek gözleri kabardığında, dal sıracası bulunan yerlerde ise bundan 3-5 gün önce yapılır; 2.uygulama pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde); 3.uygulama taç yaprakların %70-80 döküldüğünde; 4. ve diğer uygulamalar ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 10 gün ara ile yapılır.

Armutta Kara Leke: 1.uygulama çiçek gözleri kabardığında, dal sıracası bulunan yerlerde bundan 3-5 gün önce yapılır; 2.uygulama beyaz rozet döneminde, 3.uygulama çiçek taç yaprak kralı % 70 – 80 döküldüğünde, 4.ve diğer uygulamalar hava şartlarına ve hastalığın seyrine göre 8-10 gün ara ile yapılmalıdır.

Şeftali ve Kayısıda Yaprak Delen: 1.uygulama sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2.uygulama ilkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce, 3.uygulama meyvelerde kılıf sıyrılırken yapılmalıdır.

Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı:  Uygulama tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde yapılmalıdır.

Erik Cep Hastalığı: 1.uygulama tomurcukların kabardığı dönemde, 2. uygulama çiçek taç yapraklarının %80’i döküldüğü dönemde yapılır.

Antep Fıstığında Karazenk: 1.uygulama çiçek dökümünden sonra döllenmeyi takiben meyvelerin buğday tanesi büyüklüğüne ulaştığı devrede, diğer uygulamalar 15 gün ara ile uygulamalı, uygun sıcaklık ve yağışın olduğu dönemlerde hastalığın şiddetine göre 5-6 uygulama yapılmalıdır.

Turunçgillerde Uçkurutan: Don, dolu, fırtına gibi doğal afetlerden sonra ağaçlarda, çatlama, yaralanma ve yaprak dökümü olacağından bu gibi olaylardan sonra 400 g/100 l su dozda uygulama yapılır.

Zeytin Halkalı Leke Hastalığı: Marmara bölgesinde 1.uygulama Ekim ayının il yarısında, 2.uygulama Nisan ayının ilk yarısında, Akdeniz bölgesinde 1.uygulama Kasım veya Aralık ayında, 2.uygulama Mart ayının ilk yarısında, 3.uygulama Nisan ayının ilk yarısında, Ege bölgesinde 1.uygulama zeytinler sürgün vermeden önce Şubat ayında, 2.uygulama zeytinler çiçek açmadan önce Nisan ayında yapılmalıdır.

Bağ Mildiyösü: 1.uygulama sürgünler 25-30 cm olunca, 2. ve daha sonraki uygulamalara hastalığın seyri ve meteorolojik koşullara bağlı olarak, enfeksiyon için koşullar uygun olduğunda 8-10 gün ara ile 2-3 uygulama olarak devam edilir. Enfeksiyon için gerekli koşullar ortadan kalkınca uygulamalara son verilir.

Bağ Antraknozu: 1.uygulama sürgünler 25-30 cm olduğunda, 2.uygulama çiçeklenmeden önce, 3.uygulama çiçeklenmeden hemen sonra, 4.uygulama daneler yarı büyüklüğünü aldığında yapılır.

Domates Mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında oluşan kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül renginde oluşan konidi örtüsünün görülmesiyle uygulamaya başlanır.

Domates Bakteriyel Benek ve Bakteriyel Leke Hastalığı: Yeşil aksam uygulaması şeklinde fidelikte ve tarlada hastalık görülür görülmez koruyucu olarak, fide döneminde haftada bir, tarlada ise 8-10 gün ara ile 2-3 uygulama yapılır.

Patates Mildiyösü: Hastalığın her yıl görüldüğü alanlarda hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 160C veya en düşük sıcaklığın 100C’yi bulması ile uygulamaya başlanır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise çevrede ve tarlada ilk hastalık belirtisinin görülmesi beklenir. Havaların kuru ve sıcak geçtiği çevrelerde 15 gün ara ile 2-3 uygulama, serin ve yağışlı bölgelerde ise birer hafta ara ile 4-6 uygulama yapılır.

Fasulye Antraknozu: Çevrede hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanır. İklim koşulları hastalığın gelişmesine uygun devam ettiği sürece bir hafta ara ile uygulamalara devam edilir.

Fasulye Adi Yaprak Ve Hale Yanıklığı: Yeşil aksam uygulamaları tarlada hastalık görülmeden önce veya tek tük görüldüğünde koruyucu olarak haftada 2-3 uygulama yapılır.

Domates, Patates, Patlıcan Erken Yaprak Yanıklığı: İlk lekeler görülür görülmez, gerek fidelikte gerekse tarlada uygulamaya başlanır.

Hıyar Köşeli Yaprak Lekesi: Tarlada hastalık görülmeden veya yeni görülmeye başlandığında uygulamaya başlanır. 10 gün ara ile en az 3 uygulama yapılır.

Sebze Fideliklerinde Çökerten: Fidelikte hastalık görüldüğünde uygulamaya başlanır ve hastalık duruncaya kadar bir hafta ara ile  2-3 uygulama yapılır.

Aspir Yaprak Lekesi: Bitkilerde ilk belirtiler görüldüğünde uygulamalara başlanır.

Şerbetçiotu Mildiyösü: İlkbaharda sürgünler ortalama 75-100 cm olduğunda uygulamaya başlanır, çiçek dönemine kadar birer hafta ara ile tekrarlanır. Bu dönemden koza tutma dönenme kadar 10’ar gün ara ile uygulamalara devam edilir.

Yerfıstığı Yaprak Lekesi: Uygulamaya ekimden 4-5 hafta sonra başlanır. 7-10 gün ara ile hasada kadar devam edilir.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU : DOĞER BAKIR 50 WP tek başına kullanılır. Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmaz.

Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Elma ağacı21
Armut21
Kayısı21
Şeftali21
Erik21
Antep fıstığı21
Turunçgiller21
Zeytin21
Bağ21
Domates14
Patates14
Fasulye14
Patlıcan14
Salatalık14
Şerbetçiotu14
Yer fıstığı14