Manco 80 WP

Üretici firma
Platin Agro
Şu tarihe kadar kayıtlı
Kayıt süresi doldu
Kayıt numarası
8757
Aktif maddeler
Bağlantılar

ILACLARIN HAZIRLANMASI 
Gerekli miktardaki ilaç az bir suyla ayrıbir kapta önce bulamaç haline getirilir. Yarısına kadar su doldurulmuş vekarıştırıcısı çalışmakta olan ilaçlama tankına ilave edilerek karıştırılır vetank suyla tamamlanır.

KULLANİM ŞEKLİ
Rüzgarsız ve günün saatlerinde bitkinin hertarafı ıslanacak şekilde uygulanmalıdır.
ElmaKaralekesi: 1 ilaçlama çiçek gözleri kabardığından, 2ilaçlama pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce), 3ilaçlama çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce 4. ve diğer ilaçlamalar ekolojikkoşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 10 gün araile yapılır.
Elmamemeli pas: 1. ilaçlama çiçek tomurcuklarıpatladıktan sonra (kırmızı rozet dönemi başlangıcında) 2. ilaçlama çiçek taçyaprakları tamamen dökülünce, 3. ilaçlama 2. ilaçlamadan 15 gün sonrayapılmalıdır.
Bağdaölükol: 1. ilaçlama sürgünler 25-30 cmolunca, 2.ilaçlama sürgünler 8-10 cm, 3. ilaçlama sürgünler 25-30 cm'yi bulduğudevrede yapılmalıdır.
BağMildiyösü: 1. ilaçlama sürgünler 25-30 cm olunca, 2.ve daha sonraki ilaçlamalara hastalığın seyri ve meterolojik koşullara bağlıolarak enfeksiyon için uygun koşullar mevcut ise 8-10 gün ara ile devamedilir. Enfeksiyon için iyi uygun koşullar ortadan kalkınca ilaçlamaya sonverilir.
Soğanmildiyösü: Çevrede hastalık belirtilerigörüldüğünde ilaçlamaya başlanır.
Kabakgilleryalancı Mildiyö: İlaçlamaya bitkiler kol atmayabaşladığında yada çevrede ilk Mildiyö belirtileri görülmesiylebaşlanır. İlaçlamalar hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür.
DomatesMildiyösü: Çevrede domates yapraklaında 3-5 mmçapında kahverengi lekelerin aly yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsününgörülmesi ile ilaçalamya başlanır.
Nohutantraknozu: Antraknoz hastalığına karşı ekimden 3-4saat önce nohut tohumları bir saat süreyle su içerisinde ıslatıldıktan sonrayarım saat müddetle bir sergi üzerine yayılarak havalandırlmalı ve gereklimiktar ilaçla karıştırılarak ekilmelidir.
Yeşilaksam için: Bölgede nohut yaprak ve dallarında 2-3mm çapında yuvarlak veya uzunumsu kahverengi lekeler tespit edilir edilmezilaçlamaya başlanır ve 7-10 gün ara ile hastalığın şiddetine ve meterolojikşartlara göre 2-5 uygulama yapılır.
Fasulyeantraknozu: Çevrede ilk hastalık belirtilerigörüldüğünde ilaçlamaya başlanır. İklim koşulları hastalığın gelimesine uygundevam ettiği sürece bir hafta ara ile ilaçlamaya devam edilir.
Fasulyepası: Çevrede fasulye yapraklarında pas püstülleri görülür görülmezilaçlamaya başlanır. Birer hafta ara ile pasın şiddetine göre 3-5 uygulamayapılmalıdır.
Domates, Patates, Patlıcanerken yaprak yanıklığı: İlk lekeler görülür görülmezgerek fidelikte gerekse tarlada ilaçlamaya başlanmalıdır.
Sebzefidelerinde kök çürüklüğü: 100 kg. tohuma 200 g ilaçgelecek şekilde iyice karıştırılarak tohum ilaçlanır.
Kavun-karpuzAntraknozu: Çevrede kavun-karpuz yapraksaplarında ilk antraknozlekelerinin tespiti ile ilaçlamayabaşlanır ve 10 gün aralıklarla hastalığın şiddeti ve iklim koşullarına göre 3-6uygulama yapılmalıdır.
Buğdaydapas : İlk pas püstülleri görüldüğünde ilaçlamayageçilir. 10 gün sonra 2. ilaçlamaya yapılmalıdır.
Şerbetçiotu mildiyösü: İlkbaharda sürgünler ortalama 75-100cm olduğunda ilaçlamaya başlanır. Çiçekleme dönemine kadar birer hafta ara iletekrarlanır. Bu dönemden koza tutea dönemine kadar 10'ar günlük aralıklarladevam edilir.
YerfıstığıYaprak lekesi: İlaçlamaya ekimden 4-5 hafta sonra başlanır,
7-10 gün ara ile hasada kadar devam edilir.

KARISABILIRLIK DURUMU
Kükürt-kireç bulamacı ve bor içeren yaprakgübreleri hariç diğer insektisit ve fungisitlerle karıştırılarakkullanılabilir.

KULLANIRKAN VE DEPOLARKEN DIKKAT EDILECEK HUSUSLAR
Arılara zehirsizdir.
Balıklara zehirlidir
İlacı ambalajında kapalı olarak muhafaza ediniz.
İlaç ve artıklarını havuz, akarsu ve göllere bulaştırmayınız. Rüzgarla sürüklenmenin olabileceği havalarda kullanmayın. Boş ambalajları gömün.
Depolama sırasında ilacın nemlenmesine müsade etmeyin. Bu kimyasal değişikliğe sebep olabileceğinden ilacın fungisit etkisini azaltabilir.

DEPOLAMA DURUMU VE DIGER BILGILER
Normal (Serin ve kuru) depolama şartlarındaen az iki yıl depolandığı taktirde ilacın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinde hoşgörü(tolerans) sınırları dışında değişiklik olmaz.

Kültürler için kayıtlıOranHasat Öncesi Aralığı
Elma ağacı0 l21
Soğan0 l21
Salatalık0 l14
Domates0 l14
Kabak0 l14
Karpuz0 l14
Kavun0 l14
Leblebi, Nohut0 l28
Fasulye0 l28
Patates0 l14
Patlıcan0 l14
Yazlık buğday350 g28
Kışlık buğday350 g28
Şerbetçiotu0 l42
Yer fıstığı0 l14
Bağ0 l21