Enercol

Üretici firma
Hektas
Şu tarihe kadar kayıtlı
Kayıt süresi doldu
Kayıt numarası
2684
Aktif maddeler
Bağlantılar

Özellikler:Koruyucu bir fungisittir.
Koruyucu ve tedavi edici olarak veya ilk hastalık belirtileri görüldüğünde, günün erken saatlerinde veya akşam serinliğinde bitkilerin her tarafı iyice ıslanacak şekilde ilaçlanma yapılmalıdır.

Elma Kara Lekesi: 1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce), 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları % 70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 10 gün ara ile yapılır.

Armutta Kara Leke: 1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama beyaz rozet döneminde, 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları % 70-80 dökülünce, 4. ve diğer ilaçlamalar hava şartlarına ve hastalığın seyrine göre 8-10 gün ara ile yapılmalıdır.

Bağda Ölükol: 1. ilaçlama sürgünler 2-3 cm, 2. ilaçlama sürgünler 8-10 cm, 3. ilaçlama sürgünler 25-30 cm'yi bulduğu devrede yapılmalıdır.

Bağ Mildiyösü: 1. ilaçlama sürgünler 25-30 cm olunca, 2. ve daha sonraki ilaçlamalara hastalığın seyri ve meteorolojik koşullara bağlı olarak enfeksiyon için uygun koşullar mevcut ise 8-10 gün ara ile devam edilir. Enfeksiyon için uygun koşullar ortadan kalkınca ilaçlamaya son verilir.

Soğan Mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.

Patates Mildiyösü: Hastalığın her yıl görüldüğü alanlarda hastalık belirtileri görülmeden günlük ortalama sıcaklığın 16°C veya en düşük sıcaklığın 10°C'yi bulması ile ilaçlamaya başlanır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise çevrede ya da tarlada ilk hastalık belirtisinin görülmesi beklenir. Havaların kuru ve sıcak geçtiği çevrelerde 15 gün ara ile 2-3 uygulama, serin ve yağışlı bölgelerde birer hafta ara ile 4-6 ilaçlama yapılmalıdır.

Domates Mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile ilaçlamaya başlanır.

Domates Yaprak Küfü: Yapraklarda ilk lekeler görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.

Marul Mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır, birer hafta ara ile hasattan en az bir hafta öncesine kadar devam edilir.

Karanfil Pası: Çelikler sıraya geçirilmeden önce ilaçlamaya başlanmalı ve 10'ar gün ara ile ilaçlamalar yapılmalıdır.

Tütünde Mildiyö: Fidelikte, fideler toprak yüzüne çıkar çıkmaz, hastalığın çıkışı beklenmeden, ilaçlamaya başlanmalıdır. 4-6 günde bir tekrarlanmalıdır. Tarlada, fidelerin tarlaya şaşırtılmasından sonra ilaçlanmaya başlanır. Sebze fideliğinde çökerten: İlaçlamalar tohum ilaçlaması, toprak ilaçlaması (ekimden önce-ekimden sonra) ve fidelerin toprak yüzüne çıkışından sonra yapılabilir.

Turunçgillerde Alternaria: İlkbaharda sürgünler yaklaşık 5-10 cm boya ulaştığında ve yeni yapraklarda ilk hastalık belirtileri görülünce ilaçlamaya başlanır, gerekirse 12-14 gün arayla ilaçlamaya devam edilir

Sebze fideliğinde çökerten: İlaçlamalar tohum ilaçlaması, toprak ilaçlaması (ekimden önce-ekimden sonra) ve fidelerin toprak yüzüne çıkışından sonra yapılabilir.

Karışabilirlik durumu: Bakır ile karışmaz. Diğer fungisit ve insektisitlerle karışabilir
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre: Elma ve armut 14, bağ ve antepfıstığı 28, şerbetçiotu 35, diğerleri 7 gün.

Kültürler için kayıtlıHasat Öncesi Aralığı
Elma ağacı14
Armut
Tütün7
Bağ28
Antep fıstığı28
Domates7
Fasulye7
Patlıcan7
Leblebi, Nohut7
Salatalık7
Soğan7
Lahana7
Marul7
Şerbetçiotu35
Kavun7
Karpuz7